Jens Madsen Kjeldsen
(1749-1825)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Christiane Cathrine Blegvad

Jens Madsen Kjeldsen

  • Født: 5 Okt. 1749, Gunderup, Glenstrup, Randers, Danmark
  • Ægteskab (1): Christiane Cathrine Blegvad den 1 Jan. 1782 i Vindblæs, Randers, Danmark
  • Død: 9 Jan. 1825, Kragelund, Vindblæs, Randers, Danmark at age 75
  • Begravet: 16 Jan. 1825, Vindblæs, Randers, Danmark

  Generelle notater:

Jens Marius Kjeldsen Madsen angives at være født af bondestand og ved dåben at have fået navnet Jens Madsen Nørager, og har vel så senere selv betegnet sig som Jens Madssøn fra Nørager, eller senere Jens Madsen Nørager. Da hans første kone, den gamle enke fra Dalsgård, var død, og han så blev gift med enken Blegvad, som ikke var bondefødt, men havde finere familieforbindelser igennem moderen, har Jens Madsen Nørager, nu tidligere ejer af Kraglund
, vel ment sig lidt fikset op, bla. også med hensyn til navnet.
Hans nærmeste slægt var ved samme tid kommen til hæder og anseelse og sad som herremænd på Lerkenfeldt, Volstrup og Mølgård. De hed alle Kjeldsen og der var således kommet en vis glans over dette navn, derfor er det ikke mærkeligt, at Jens der kendte sig af samme rod også optog navnet Kjeldsen og opgav sit tidligere navn Nørager. Men da det var overflødigt at have 2 navne på "sen", så forandrede han ikke Madsen til Mads, men til det finere lydende Marius og fik således sit nye navn.
I stedet for den bondefødte Jens Madsen Nørager, var kommet herremanden Jens Marius Kjeldsen. Den art navneforandring var i de tider fuldt tilladeligt.
Søn af gårdmand i Nørager, Randers Mads Jensen og hustru.


Jens blev gift med Christiane Cathrine Blegvad, datter af Christian Christensen Blegvad og Else Elisabeth Stampe, den 1 Jan. 1782 i Vindblæs, Randers, Danmark. (Christiane Cathrine Blegvad blev døbt i 1759 i Mariager, Kloster, Mariager, Randers Danmark, døde den 22 Jan. 1818 i Kragelund, Vindblæs, Randers, Danmark. og blev begravet den 30 Jan. 1818 i Vindblæs, Randers, Danmark..)




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 22 Dec. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Den vedligeholdes af hjemmesidens ejer, som også har ophavsret på indholdet